Ce spun elevii

Școala primară

Școala gimnazială

Consiliul elevilor

Consiliul reprezentativ al elevilor, se întâlnește în fiecare lună. Noi, elevii, suntem ascultați, dezbatem împreuna cu membrii consiliul managerial fiecare problemă întâmpinată, se ține cont de parerea noastră în luarea deciziilor, suntem valorizați și ne simțim apreciați.

Spectrum INTERACTIV

Școala îmi pune la dispoziție multe proiecte în care mă pot implica, un exemplu este proiectul „CITESTE O CARTE ÎN FIECARE LUNĂ”, implicandu-mă în aceasta activitate îmi este lărgit orizontul, învăț lucruri noi, mă simt mându și norocos că școala mea promovează și îmi insuflă valori precum RESPECT, ÎNCREDERE ÎN SINE, RESPONSABILITATE, PERSEVERENȚĂ, EMPATIE. Totodată doresc sa multumesc școlii că îmi ofera posibilitatea să fac lectiile acasa pentru a aprofunda informațiile.

Este timpul să îți faci lecțiile

Ai la dispoziție o oră și jumătate să îți faci temele.
Dă click pe butonul START și începe să-ți faci lecțiile.
Când sună clopoțelul, ia o pauză de 5 minute, și apoi apasă butonul RESET.
Repetă procedura de trei ori.

Începe să-ți realizezi proiectul „Cititorul lunii”​

Dă click pe butonul START și începe să citești.
Oprește-te când sună clopoțelul și pune un semn de carte la pagina la care ai rămas.

Vrei să fii apreciat? Găsește soluția!

Școala primară

Școala gimnazială

În prima săptămână din lună se încarcă pe site problema lunii. Primii cinci elevi de la clasele primare, respectiv primii cinci elevi de gimnaziu care rezolvă problema vor fi premiaţi la sfârsiţul lunii respective. Trimite rezolvarea problemei scanată sau fotografiată pe adresa de email: info@ploiesti.spectrum.ro, cu mesajul „Problema lunii” şi poţi fi chiar tu cel recompensat.

Olimpiade și concursuri

Ne putem mândrii cu elevi ce au obținut rezultate notabile atat la concursuri și olimpiade naționale cât si internaționale. În fiecare an suntem la curent cu cele mai importante proiecte, înbunătățim calitatea educației și construim vitorul.

Concursurile în care scoala noastră este implicată:

FirSTep

Competiția de proiecte FirSTep își propune să dezvolte abilitățile studenților în cercetare, comunicare, prezentare, gestionarea timpului, colaborare și creativitate.

Golden Voices

„Golden Voices” este un concurs de interpretare vocală în care tinerele talente își pot demonstra aptitudinile și abilitățile personale.

IFLC

Festivalul internațional de limbă și cultură reprezintă o celebrare anuală, o punere în valoare a talentelor din toată lumea.

LuminaMath

Concurs de matematică destinat elevilor claselor II-VIII, ce le oferă posibilitatea elevilor de a-și verifica cunoștințele la nivel internațional.

StemCo

Concursul internațional StemCo se bazeaza pe faptul că, în epoca informației abundente și ușor accesibile, individul modern trebuie să cultive competențe precum gândirea critică și analitică, managementul timpului și al resurselor, abilitățile soft și creativitatea.

CONSILIER ȘCOLAR

Prezența unui psiholog cu rol de consilier școlar este esenţială în orice mediu de învăţământ. El este cel care poate ajuta copiii să treacă peste probleme dificile de competenţă școlară, de adaptare, de comunicare și de socializare. Scoala noastră, pune la dispoziția elevilor, părinților și a profesorilor, un cabinet de consiliere, cu personal specializat ce oferă asistență și sprijin ori de cate ori este neceasar.

Cluburi

Astronomie

Introducere în Astronomie. Elemente de teorie, observații cu ochiul liber și telescop. Pregătire pentru concursuri de Astronomie Naționale și Internaționale.

Curs canto

Obiectivele și avantajele cursului: Învățarea unei tehnici vocale corecte; 2. Învățarea unei tehnici de respirație corespunzătoare; 3. Deprinderea de a cânta în toate emisiile vocale, ca de exemplu belt voice, nasal voice, head voice, falsetto, chest voice; 4.Dobândirea unor noi cunoștințe despre efectele vocale din pop music; 5.Antrenarea vocii, ambitusului, auzului melodic și armonic; 6. Dezvoltarea inteligenței muzicale; 7. Participarea la diferite festivități, spectacole, concursuri; 8. Studiu și aprofundare în Teorie muzicală

Curs modelling pentru copii și adulți

Obiectivele și avantajele cursului: 1. Pregătirea în domeniul prezentării vestimentare; 2. Ținută corectă a corpului-postură demnă; 3. Mers corect și ținută scenică; 4. Dezinvoltură și eliminarea timorării, a tracului scenic; 5. Creșterea încrederii de sine și dezvoltarea autocontrolului; 6. Fotogenie; 7. Îmbinări cromatice corecte

Curs dansuri românești tradiționale

Obiectivele și avantajele cursului: 1. Stimularea intelectului; 2. Dezvoltare personală; 3. Relaționare mai puternică minte-corp; 4. Încrederea de sine; 5. Deblocarea tensiunilor acumulate în mușchi prin posturi greșite sau chiar tensiuni nervoase; 6. Menținerea tonusului muscular, sănătatea articulațiilor; 7. Buna dispoziție; 8. Depășirea tracului scenic; 9. Participarea la diferite festivități, spectacole, concursuri; 10. Aprofundare despre istoria dansului

Pictură și desen

Învățăm să desenăm, învățăm să folosim culorile și lucru manual, învățăm să facem obiecte decorative din materiale reciclabile și învățăm modelele nationale

Karate

Unul din motivele pentru care merită să începi să practici Karate este faptul că vei dobândi încredere în tine, în forțele tale, în capacitatea ta de a depăși diferite situații. DEVIZA NOASTRĂ ESTE Disciplină, onoare, demnitate, curaj

Șah

Fondat în anul 2005 de către Maeștrii Internaționali Irina și Andrei Cioară, CS Gambitul Damei Ploiești a devenit un adevărat centru de inițiere și dezvoltare a șahiștilor, copii și juniori, cu o activitate permanentă în grădinițele și școlile județului Prahova, dar și cu un avansat program de performanță a celor mai avansați dintre elevi. Mulți dintre ei s-au numărat printre laureații Campionatelor Naționale și Europene.

Chitară

Cântatul la chitară te încurajează să te concentrezi simultan la numeroase aspecte: înălțimea sunetului, ritm, digitație, nuanță. Cu cât îți exersezi mai mult concentrarea și participi cu regularitate la cursuri de chitara, cu atât devine mai facil. La clubul de chitara credem cu tărie că beneficiile mentale, emoționale și fizice ale cântatului la chitară, merită cu siguranță efortul depus.

xBox

Funcția Cluburi integrează cu ușurință echipele, clanurile și comunitățile jocului tău. Cluburile cu scop general din Xbox Live sunt axate pe jocuri și interese. Cluburile sunt create și gestionate de jucători pentru a socializa și a se juca cu alți jucători care au aceleași idei.

Dans contemporan / Dans Modern

Dans Contemporan - Ne va ajuta să ne înțelegem mai bine emoțiile și să le transpunem în mișcări ale corpului. De asemenea ne dezvoltă creativitatea și ne permite să ne exprimăm liber prin intermediului dansului. Dans Modern - Acesta include toate elementele care țin de dans în general, ceea ce oferă libertate de exprimare dansatorilor.

Teatru în Limba Română

Ora de actorie presupune elemente din pregătirea sau antrenamentul unui actor: jocuri și exerciții de atenție, concentrare și vorbire; elemente de analiză a textului și interpretare, lucru asupra personajului. Astfel, aduc din arta actorului acele elemente care contribuie semnificativ la dezvoltarea concentrării, atenției, creativității și fluenței unui copil. Un alt beneficiu important al cursului de actorie este formarea și consolidarea încrederii de sine.

Teatru în Limba Engleză

Ora de actorie presupune elemente din pregătirea sau antrenamentul unui actor: jocuri și exerciții de atenție, concentrare și vorbire; elemente de analiză a textului și interpretare, lucru asupra personajului. Astfel, aduc din arta actorului acele elemente care contribuie semnificativ la dezvoltarea concentrării, atenției, creativității și fluenței unui copil. Un alt beneficiu important al cursului de actorie este formarea și consolidarea încrederii de sine.

Kickbox

A fi sportiv aduce multe satisfacții indiferent de vârstă. O activitate frumoasă, care contribuie la clădirea unui trup sănătos și o minte echilibrată este un prilej bun pentru a crea legături și prietenii cu oameni asemenea ție. În procesul învățării, loviturile se abordează într-o anumită succesiune, astfel cei mici vor fi capabili să lovească într-un mod corect.