Ce spun părinții

Activități cu părinții

Activitățile cu părinții se desfăsoară în funcție de nivelul de complexitate,  organizăm activități saptamănale, lunare și semestiale, astfel, legându-se relații bazate pe respect, altruim și sinceritate.

Personalul scolii vizitează mediul familial al copiilor, cu scopul de facilita:

– dezvoltarea parteneriatului şcoală-familie vizând calitatea actului educativ în beneficiul elevului;

 – încurajarea şi implicarea unui număr cât mai mare de părinţi în viaţa şcolii;

– soluţionarea şi eliminarea eventualelor conflicte;

 -sprijinirea conducerii în crearea unui climat socio-afectiv şi securizant în spaţiul şcolar;

– încurajarea iniţiativelor extraşcolare elevi-profesori-părinţi.

Consiliul Părinților

Impactul pe care îl au parinții elevilor noștri în buna desfășurare a activităților scolii este semnificativ, ținându-se cont întodeauna de nevoile prezentate de Consiliul Reprezentativ al Părinților. Sedințele se organizează o dată pe lună, se discută fiecare idee prezentată și stabilim împreună activitățile ce urmeză a fi desfașurate în școală.

CONSILIER ȘCOLAR

Prezența unui psiholog cu rol de consilier școlar este esenţială în orice mediu de învăţământ. El este cel care poate ajuta copiii să treacă peste probleme dificile de competenţă școlară, de adaptare, de comunicare și de socializare. Scoala noastră, pune la dispoziția elevilor, părinților și a profesorilor, un cabinet de consiliere, cu personal specializat ce oferă asistență și sprijin ori de cate ori este neceasar.

Cluburi

Astronomie

Introducere în Astronomie. Elemente de teorie, observații cu ochiul liber și telescop. Pregătire pentru concursuri de Astronomie Naționale și Internaționale.

Curs canto

Obiectivele și avantajele cursului: Învățarea unei tehnici vocale corecte; 2. Învățarea unei tehnici de respirație corespunzătoare; 3. Deprinderea de a cânta în toate emisiile vocale, ca de exemplu belt voice, nasal voice, head voice, falsetto, chest voice; 4.Dobândirea unor noi cunoștințe despre efectele vocale din pop music; 5.Antrenarea vocii, ambitusului, auzului melodic și armonic; 6. Dezvoltarea inteligenței muzicale; 7. Participarea la diferite festivități, spectacole, concursuri; 8. Studiu și aprofundare în Teorie muzicală

Curs modelling pentru copii și adulți

Obiectivele și avantajele cursului: 1. Pregătirea în domeniul prezentării vestimentare; 2. Ținută corectă a corpului-postură demnă; 3. Mers corect și ținută scenică; 4. Dezinvoltură și eliminarea timorării, a tracului scenic; 5. Creșterea încrederii de sine și dezvoltarea autocontrolului; 6. Fotogenie; 7. Îmbinări cromatice corecte

Curs dansuri românești tradiționale

Obiectivele și avantajele cursului: 1. Stimularea intelectului; 2. Dezvoltare personală; 3. Relaționare mai puternică minte-corp; 4. Încrederea de sine; 5. Deblocarea tensiunilor acumulate în mușchi prin posturi greșite sau chiar tensiuni nervoase; 6. Menținerea tonusului muscular, sănătatea articulațiilor; 7. Buna dispoziție; 8. Depășirea tracului scenic; 9. Participarea la diferite festivități, spectacole, concursuri; 10. Aprofundare despre istoria dansului

Pictură și desen

Învățăm să desenăm, învățăm să folosim culorile și lucru manual, învățăm să facem obiecte decorative din materiale reciclabile și învățăm modelele nationale

Karate

Unul din motivele pentru care merită să începi să practici Karate este faptul că vei dobândi încredere în tine, în forțele tale, în capacitatea ta de a depăși diferite situații. DEVIZA NOASTRĂ ESTE Disciplină, onoare, demnitate, curaj

Șah

Fondat în anul 2005 de către Maeștrii Internaționali Irina și Andrei Cioară, CS Gambitul Damei Ploiești a devenit un adevărat centru de inițiere și dezvoltare a șahiștilor, copii și juniori, cu o activitate permanentă în grădinițele și școlile județului Prahova, dar și cu un avansat program de performanță a celor mai avansați dintre elevi. Mulți dintre ei s-au numărat printre laureații Campionatelor Naționale și Europene.

Chitară

Cântatul la chitară te încurajează să te concentrezi simultan la numeroase aspecte: înălțimea sunetului, ritm, digitație, nuanță. Cu cât îți exersezi mai mult concentrarea și participi cu regularitate la cursuri de chitara, cu atât devine mai facil. La clubul de chitara credem cu tărie că beneficiile mentale, emoționale și fizice ale cântatului la chitară, merită cu siguranță efortul depus.

xBox

Funcția Cluburi integrează cu ușurință echipele, clanurile și comunitățile jocului tău. Cluburile cu scop general din Xbox Live sunt axate pe jocuri și interese. Cluburile sunt create și gestionate de jucători pentru a socializa și a se juca cu alți jucători care au aceleași idei.

Dans contemporan / Dans Modern

Dans Contemporan - Ne va ajuta să ne înțelegem mai bine emoțiile și să le transpunem în mișcări ale corpului. De asemenea ne dezvoltă creativitatea și ne permite să ne exprimăm liber prin intermediului dansului. Dans Modern - Acesta include toate elementele care țin de dans în general, ceea ce oferă libertate de exprimare dansatorilor.

Teatru în Limba Română

Ora de actorie presupune elemente din pregătirea sau antrenamentul unui actor: jocuri și exerciții de atenție, concentrare și vorbire; elemente de analiză a textului și interpretare, lucru asupra personajului. Astfel, aduc din arta actorului acele elemente care contribuie semnificativ la dezvoltarea concentrării, atenției, creativității și fluenței unui copil. Un alt beneficiu important al cursului de actorie este formarea și consolidarea încrederii de sine.

Teatru în Limba Engleză

Ora de actorie presupune elemente din pregătirea sau antrenamentul unui actor: jocuri și exerciții de atenție, concentrare și vorbire; elemente de analiză a textului și interpretare, lucru asupra personajului. Astfel, aduc din arta actorului acele elemente care contribuie semnificativ la dezvoltarea concentrării, atenției, creativității și fluenței unui copil. Un alt beneficiu important al cursului de actorie este formarea și consolidarea încrederii de sine.

Kickbox

A fi sportiv aduce multe satisfacții indiferent de vârstă. O activitate frumoasă, care contribuie la clădirea unui trup sănătos și o minte echilibrată este un prilej bun pentru a crea legături și prietenii cu oameni asemenea ție. În procesul învățării, loviturile se abordează într-o anumită succesiune, astfel cei mici vor fi capabili să lovească într-un mod corect.