DE CE SA ALEGI SPECTRUM?

Spectrum înseamnă o familie în continuarea dezvoltării personale și profesionale, punem accent pe calitatea timpului fiecarui memebru al echipei, știm să învățăm, știm să ne distrăm, călătorim împreună și nu sărbătorim împreună. Comunicare ne este facilitată, prin intermediul platformei MyEducare, ce nu ține aproape de colegiu și de părinți, chiar și atunci când suntem departe.

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Ploiești este acreditată de Ministerul Educației atât pentru ciclul primar, cât și pentru cel gimnazial.

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Ploiești este prima școală acreditată din județul Prahova, încă din anul 2017. 

În anul școlar de cursuri 2021-2022, în luna mai, școala noastră a primit un feedback excelent în cadrul Evaluării periodice, pentru calitatea actului educațional oferit elevilor noștri și pentru performanțele deosebite obținute de către aceștia. 

Urmăm Curriculum Național, elevii noștri bucurându-se de ore suplimentare din partea noastră în cadrul programului de cursuri (8.20-15.00) la disciplina de examen precum Limba și Literatura Română, Limba Engleză, Matematică. 

Școala noastră este centru autorizat de pregătire și instruire pentru susținerea examenului Cambridge. Pregătirea se efectuează timp de douăzeci și opt de ședințe de curs, iar fiecare ședință de curs durează o oră și treizeci de minute. 

         Pregătim atent atât copiilor ciclului primar (nivelul Starters, nivelul Movers, nivelul Flyers), cât și elevii ciclului gimnazial (nivelul Ket – A2, nivelul Pet – B1, nivelul FCEE – B2). 

În anul școlar de curs 2022-2023, pregătirea elevilor a fost efectuată în perioada 10 octombrie 2022 – 10 iunie 2023, până la data susținerii examenului.

În fiecare lună, școala noastră găzduiește ca invitați, părinți ai elevilor noștri care activează în diferite domenii de activitate, scopul acestui proiect fiind acela al instruirii copiilor în legătură cu etapele și detaliile pe care le implică sau serie de meserii. În acest fel, copiii sunt informați în mod practic și sunt ajutați să orienteze cariera în funcție de vocație pe care aceștia o au. 

Laboratorul digital inteligent aduce atât elevilor, cât și cadrelor didactice, un nou concept în sistemul de învățământ, cu ajutorul tehnologiei fiind schimbată modalitatea de predare-învățare, fiind favorizat procesul educațional centrat pe elev. 

Spre bucuria acestora, SmartLab este dotat cu ochelari VR, roboți Fable, creioane și imprimante 3D, vertical hydroponic systems, cu ajutorul cărora, la diferite discipline de studiu precum Geografie, Fizică, Istorie, Biologie, Tic și Informatică, elevii sunt implicați în diferite proiecte, aceștia fiind extrem de  captivați de experiența VR, pur și simplu făcând click oriunde pe imaginea  care se redă într-un unghi de 360 °, în plan 3D.

Folosind creioanele 3D, elevii noștri conturează diferite figurine, cu ajutorul imprimantelor 3D reușind astfel să obțină în mod palpabil materialul cel mult dorit. 

Vertical hydroponic systems ajută copiii să planteze și să își îngrijească propriile plante. 

Începând cu clasele gimnaziale, școala noastră a implementat sistemul Ipad Education, fiecare elev lucrând pe propriul Ipad, manualele și fișele interactive de lucru susținând integrarea elevului într-o societate modernă, dinamică, de tip european. În acest fel, procesul de predare-învățare devine mult mai facil și mai atractiv pentru elevi, aceștia reușind să cumuleze și să sintetizeze informația într-un mod corect și propice acestora. Menționăm că în cazul în care elevul nu deține deja un Ipad, achiziționarea se poate face prin școală.

Prin intermediul platformei inteligente My Educare, părinții elevilor noștri sunt conectați în timp real cu întregul parcus al acestora și pot să vadă notele/calificativele obținute, absențele consemnate, comentarii în legătură cu atitudinea comportamentală manifestată în sala de curs și la școală și de asemenea, aceștia sunt înștiințați zilnic în legătură cu temele pe care elevii trebuie să le efectueze. 

De asemenea, prin platforma My Educare,  părinții primesc sistematic emailuri și notificări din partea școlii în legătură cu activitățile, proiectele desfășurate, taberele și excursiile organizate.Menționăm că platforma My Educare nu înlocuiește catalogul fizic și carnetul de note clasic al elevilor. 

Elevii noștri sunt în permanentă siguranță și atentă monitorizare, școala asigurându-le atât supraveghere video (camere de filmat în fiecare sală de curs și pe fiecare coridor al școlii), cât și supraveghere umană – pază atât la intrarea în școală, cât și pe terenul de sport al acesteia. În acest fel, elevilor le este asigurat un climat sigur și protector.

Şcoala Gimnazială Internaţională SPECTRUM Ploieşti îşi propune să educe elevii atât din punct de vedere intelectual, cât şi emoţional. Prin lansarea unui nou proiect, „Educarea caracterului”, ne-am propus să cultivăm elevilor dorinţa şi nevoia de cunoaştere şi înţelegere, dorinţa şi nevoia de comunicare, curiozitatea intelectuală, dorinţa şi nevoia de explorare, dorinţa şi nevoia de a exersa şi experimenta.

Există cinci valori pe care le considerăm fundamentale în dezvoltarea caracterului elevilor, şi anume: responsabilitatea, încrederea în sine, respectul, perseverenţa şi empatia.

În această școală, elevii au posibilitatea să se exprime liber, dar sunt învățați cum să se folosească de această libertate, respectând reguli.

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Ploiești ajută elevii să se dezvolte firesc, fără inhibiții, să își susțină un punct de vedere valid, învățând să respecte și punctul de vedere al semenilor.

Scoala Spectrum Ploiesti – O scoala ca o floare

Prima școală aparținând Instituțiilor de Învățământ Lumina a fost înființată în anul 1994, la Constanta, având doar clase liceale. În cei peste 25 ani de activitate în România, am reușit să realizăm un brand important în educația românească. În prezent, performanțele școlare obținute de școlile noastre sunt recunoscute pe plan național și internațional, iar calitatea procesului instructiv-educativ este certificată de procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat și de absolvenții admisi la universități de prestigiu din țară și din străinătate.

   Pe tot acest parcurs, școlile noastre au obținut acreditările acordate de Ministerul Educației Naționale, iar International School of Bucharest a îndeplinit toate standardele cerute pentru a fi Centru International Cambridge și a obținut inclusiv acreditarea internațională CIS (Council of International Schools).

   Avem deja peste 2000 de absolvenți care au absolvit școlile noastre – Lumina Schools și sunt la Universități prestigioase (cum ar fi: Harvard, Oxford, Princeton, Cambridge, MIT) din toată lumea.

PREZENTARE GENERALĂ
PLATFORMA MYON

Școala Gimnazială Internațională Spectrum Ploiești a achiziționat
o platformă utilă elevilor pentru a citi în Limba Engleză, prin
intermediul căreia cadrele didactice pot identifica nivelul acestora de
pregătire.
De asemenea, profesorii pot monitoriza numărul de pagini citite,
precum și timpul alocat lecturii. Mai mult, aceștia pot recomanda
elevilor diferite cărți pentru a le ridica nivelul de pregătire.
În acest moment, pe platformă sunt încărcate peste 8200 de cărți.
Acestea pot fi accesate și în format audio.
Pentru a utiliza această platformă, nu este necesară conexiune la
internet.
Elevii își pot lua notițe, pot sublinia, pot vedea sensul, definiția mai
multor cuvinte și pot asculta pronunția acestora.
MYON este platforma digitală de lectură pentru elevi, de înaltă
calitate, cu acces nelimitat, cu informații detaliate și suport pentru
curriculum!
Accesul elevilor la diferite materiale de citit poate crește
implicarea și creșterea nivelului de lecturat, platforma venind în sprijinul
elevilor pentru a-și dezvolta abilitățile de citire și scriere. Aceștia pot

primi teme personalizate și rapoarte care îi ajută să își cultive și să își
monitorizeze progresul.
Prin intermediul acestei platforme, se oferă elevilor șanse egale de
a citi și de a-și îmbunătăți cunoștințele generale. Elevii pot lectura cărțile
preferate de către aceștia sau cărțile recomandate de către cadrele
didactice.
Elevii care citesc texte autentice la nivelul pretabil acestora
semnalează o dorință mai mare de a lectura și de a descoperi lucruri noi
și interesante!

Principalele avantaje ale acestei platforme sunt:
– Peste 8.200 de titluri de cărți;
– Peste 150 de colecții de editori;
– Recomandări inteligente de lectură bazate pe sondaj de interes;
– Recomandările pentru lectură se realizează automat pe măsură ce
lectura elevilor se extinde;
– Elevii sunt încurajați să citească mai mult cu ajutorul suportului de
citire potrivit, atunci când aceștia au nevoie;
– Audierea cuvintelor cu voce naturală care pune în evidență
pronunția acestora;
– Instrumente de adnotare și scriere;
– Integrare accelerată Reader și Star Reading;
– Citire cu voce tare –înregistrare a elevilor;
– Profesorii pot atribui proiecte elevilor, implicându-i pe aceștia în
citirea și scrierea corectă din punct de vedere pedagogic.

Alte puncte-forte ale acestei platforme:
1. Atribuirea de proiecte elevilor și monitorizarea progresului
acestora
MYON este o platformă de lectură cu resurse solide pentru fiecare
cadru didactic.
Platforma ajută la alfabetizarea personalizată și include
instrumentele și conținutul de care cadrele didactice au nevoie pentru a
ghida și îmbogăți lectura elevilor, apoi monitorizează realizările lor .
Prin intermediul proiectelor MYON, profesorii pot realiza teme
personalizate care includ cărți, organizatori grafici, activități de scriere,
evaluări rapide și multe altele.
MYON sprijină o abordare cuprinzătoare a alfabetizării
personalizate. Cadrele didactice pot realiza lecții simple sau cu mai
multe elemente sau pot adopta sau adapta proiecte care au fost create și
partajate de alți profesori în cloud-ul MYON.
Proiectele pot fi atribuite elevilor în mod individual sau colectiv.
Elevii pot accesa și lucra la proiectele atribuite în conturile lor myON și
pot monitoriza progresul împreună cu profesorii lor.
Treisprezece rapoarte detaliate oferă profesorilor o perspectivă
bogată asupra angajamentului și realizărilor la nivel de elev și de clasă,
astfel încât să poată menține nivelul de alfabetizare puternic.
O serie de 13 rapoarte detaliate surprind implicarea și progresul
elevilor într-o varietate de moduri. Fiecare raport este conceput pentru a
oferi cadrelor didactice informații personalizate despre progresul elevilor
în aceste categorii cheie:

• Utilizare și competență;
• Creștere în timp;
• Obiceiuri și tendințe;
• Rapoarte.

2. Stabilirea obiectivelor
Educatorii pot stabili obiective în myON pentru până la 12 măsurători
de date diferite și pot accesa rapoarte care indică cum și dacă elevii
progresează către aceste obiective.
Raportul de bază oferă o imagine rapidă a utilizării platformei de
către elevi, inclusiv numărul de cărți abordate și finalizate, numărul de
pagini citite, timpul dedicat lecturii și nivelul de lectură.

3. Chestionarea elevilor
Chestionarele indică abilitățile pe care elevii le-ar putea dezvolta.

4. Monitorizarea datelor legate de cronologie
Aceste date afișează momentul în care utilizatorii se conectează și
citesc pe myON- în timpul orelor de curs de la școală, înainte de
școală, după școală și în weekend.

5. Indicarea celor mai populare cărți
Platforma afișează cele mai populare titluri pe care le citesc elevii,
precum și informații despre nivelul de lectură al fiecărui titlu.

6. Indicarea detaliilor legate de momentul lecturii:
Platforma indică date legate de numărul de cărți deschise, câte
minute au fost petrecute citind pe myON, procentul din timpul petrecut
citind non-ficțiune și multe altele.

7. Indicarea activității extinse a utilizatorului:
Afișează activitatea de citire și progresul elevilor înainte de anul
școlar curent (pentru elevii care citeau anterior pe MYON).

8. Mărirea raportului de activitate extinsă a utilizatorului:
Acest raport este utilizat pentru a descoperi care dintre elevi au
conectat MYON la Star Reading și pentru a vedea cele mai recente
rezultate ale evaluării Star Reading.

9. Selectarea conținutului:
MYON News oferă studenților articole de știri adecvate vârstei.
Elevii învață despre lumea din jurul lor pe măsură ce își dezvoltă
abilități mai puternice de alfabetizare digitală și media!

10. Realizarea profilului elevului:
Profilul studentului include informații despre activitatea de lecturare
individuală a elevilor din MYON, cadrele didactice putând partajând cu
familiile elevilor profilurile acestora.

În conzluzie, Abonamentele myON includ peste 8.200 de titluri.
Colecția de bază oferă o combinație de ficțiune (30 %) și nonficțiune (70
%), pe platformă fiind încărcate și titluri de cărți în limba spaniolă.

3 Limbi străine Engleză ,Germană,Turcă
Motive pentru care sa inveti o limba straina – avantaje pe fiecare plan al vietii.

Determinarea este in principiu cheia pentru a invata o limba straina. Chiar daca pare imposibil, oricine o are poate sa stapaneasca limba dorita intr-un timp avantajos pentru sine. Exista numeroase motive de altfel pentru care un astfel de plan sa fie pus in aplicare. Te invitam sa descoperi cateva dintre motivele pentru care invatarea unei limbi straine este o decizie inteleapta, respectiv cum te va ajuta acest lucru pe planuri diverse ale vietii.

La nivel academic

 1. Te ajuta sa dobandesti cunostinte noi, utile in societatea actuala.
 2. Poti exersa o gandire diferita, o perceptie distincta asupra celor inconjuratoare.
 3. Poti obtine burse diverse.
 4. Patrunzi mai eficient in intelesul diverselor cuvinte de intelepciune, scrieri existente.
 5. Iti dezvolti aptitudinile de analiza si interpretare.
 6. Ai sanse mai mari sa urmezi si sa finalizezi o facultate complexa, dificila.
 7. Poti identifica metode mai facile de a aborda diverse probleme.
 8. Favorizezi dezvoltarea capacitatii cognitive, deci intelegerea celor inconjuratoare este mai clara.

La nivelul sanatatii

 1. Intrucat iti antrenezi mintea, sustii sanatatea psihica, prin faptul ca ai sanse mai reduse de a fi afectat de bolile legate de varsta inaintata.
 2. Iti ajuti memoria. Asa cum sunt antrenamentele fizice pentru corp, asa este si studierea unei limbi straine pentru memorie.
 3. Reusesti sa privesti lucrurile de la alt nivel, intrucat iti mentii mintea la curent cu cele de actualitate, ai la dispozitie mai multe surse de informare, inclusiv cele in limba studiata.

La nivel profesional

 1. Din start ai mai multe sanse de angajare atunci cand in CV apare ca ai cunostinte vizavi de o limba straina.
 2. Daca vorbesti fluent o limba straina, poti la randul tau sa ii inveti pe altii.
 3. Daca pasiunea ta este de a fi ghid turistic, poti sa intretii atmosfera in timpul in care esti cu grupuri diverse, comunicarea fiind eficientizata.
 4. Iti cresti popularitatea indiferent de mediul in care lucrezi prin faptul ca esti cunoscator al unei limbi straine.
 5. Poti sa lucrezi intr-o institutie importanta, sa ai un serviciu de mare importanta.
 6. Dispui de oportunitati multiple, poti sta conectat cu persoane importante, potentiali colaboratori.
 7. Dispar orice granite vizavi de marketingul pe internet, cele ale limbilor straine care sunt si astazi pentru multi un impediment.
 8. Ai posibilitatea de a face afaceri de succes, pe baza unei comunicari eficiente.
 9. Ai mai multe posibilitati profesionale, mai ales privind o cariera ce implica nu doar cunoasterea, ci si aplicarea cunostintelor de limba straina.

 

La nivel social

 1. Iti este mult mai usor sa comunici si sa iti faci prieteni sau cunostinte peste hotare.
 2. Poti crea legaturi cu alti cunoscatori ai aceleiasi limbi straine, abordand acest subiect.
 3. Te poti alatura unui club local care are ca scop aprofundarea cunostintelor limbii de interes, in care sa creezi legaturi si relatii noi.
 4. Esti privit cu mai mult respect, mai ales ca esti potrivit in locuri de munca diverse, ce presupun o astfel de cunoastere.
 5. Te poti alatura unor comunitati globale importante, a carui obiect prezinta interes si pentru tine.
 6. Iti este mai usor sa te descurci daca te stabilesti intr-o tara straina.

La nivel cultural

 1. Ai posibilitatea de a citi carti importante prin care sa te cultivi, ce nu sunt disponibile in limba natala.
 2. Daca esti pasionat de gatit, poti studia arta culinara direct de la sursa, in functie de gastronomia de interes.
 3. Poti urmari filme in limba invatata fara a avea nevoie de subtitrare in limba romana.
 4. Poti patrunde in istoria tarii a carei limbi o studiezi.
 5. Iti cresti nivelul de a intelege o alta cultura, poporul a carui limba o inveti.

Desigur, motivele pentru care iti recomandam sa inveti o limba straina sunt mult mai multe. Acestea vizeaza de altfel avantaje si pe alte planuri: religios, lingvistic, turistic – daca iti place sa calatoresti -, dezvoltare personala etc.

PASS este un instrument puternic, deoarece măsoară impactul pe care se îngrijește climatul școlar și cultura noastră îl au asupra dezvoltării copiilor noștri. Ne spune cum climatul și cultura noastră școlară îi fac pe copiii noștri să se simtă despre ei înșiși ca elevi și indivizi.